Skip to main content

Het begin

Ik ben Ellen van de Velde, geboren in Rotterdam in 1967. Ik ben op 48 jarige leeftijd aan de opleiding Verpleegkunde begonnen. Daarvoor was ik werkzaam in het bedrijfsleven als financieel administratief medewerkster bij een Internationaal bedrijf.

Heel wat anders, ja dat klopt. Maar ik ben ook nog goudsmid, ben secretaresse geweest, heb in de IT gewerkt, was ooit office manager en ik stond op de markt met sieraden en zonnebrillen.

Kon ik niet kiezen? Misschien. Ik vond gewoon alles leuk en rolde van het ene in het andere.

Als mensen mij vroegen wat ik had willen worden antwoordde ik altijd: “Iets medisch, bij Artsen Zonder Grenzen”. Afrika trok altijd en al eerder verbleef ik zes weken in een SOS kinderdorp als vrijwilligster. Ik reisde er graag rond en had mooie ervaringen in verschillende Afrikaanse landen.

Toen ik alsnog verpleegkunde ging studeren met de hoop op uitzending voor Artsen Zonder Grenzen vond ik een buitenlandstage, natuurlijk in Afrika, een mooie toevoeging aan mijn CV. Ik had immers geen jaren de tijd om een CV op te bouwen. Ik vond dat ik moest opschieten en vertrok naar Tanzania. Ik liep 10 weken stage op Zanzibar in Kivunge Hospital. Daarna liep ik 10 weken stage in Meru District Hospital in Tengeru.

Voor mijn afstuderen liep ik 10 weken stage in Mount Meru Referral Hospital in Arusha. Ik kon geen afscheid nemen van Tanzania en bleef terugkomen.

Ik zette The House op, waar studenten en reizigers welkom zijn in de Bed and Breakfast.

Anno 2019 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige met als afstudeerproject palliatieve zorg. Het huis is druk met studentes.

Hoewel Tanzania veel uitdagingen kent, geeft het ook heel veel voldoening en daar draait het voor mij om.

Dat is het begin van de stichting……