Skip to main content

Jaarplan 2020

1. Palliatieve Zorg bij Mount Meru Regional Referral Hospital:

Uit onderzoek blijkt dat er dringend behoefte is aan educatie op het gebied van palliatieve zorg in het Mount Meru Regional Referral Hospital. Veel patiƫnten hebben adequate palliatieve zorg nodig vanwege inadequate pijnbeheersing en onnodige kosten voor families. Er wordt een palliatief team opgezet met onder andere Ellen. Samenwerking met studenten van de Hogeschool Rotterdam zal bijdragen aan onderzoek naar scholing voor het ziekenhuispersoneel. Het project heeft tot doel fondsen te werven voor deze scholing. Goede palliatieve zorg kan kosten verlagen en de gezondheid van het ziekenhuis verbeteren.

2. Schoorstenen voor Maasai hutten:

Maasai hutten hebben geen schoorstenen, wat resulteert in rookophoping tijdens het koken op open vuur. Dit is schadelijk voor de longen, vooral voor kinderen. Door een paar hutten te voorzien van schoorstenen hopen we dat anderen dit voorbeeld zullen volgen.

3. Bruidsjurken voor Nkoaranga:

Ellen en haar studenten hebben bruidsjurken naar Tanzania gebracht. Door deze jurken te verkopen of te verhuren, kunnen de opbrengsten naar het palliatieve team van Nkoaranga gaan. Dit team richt zich op holistische zorg, inclusief aandacht voor gezinnen en sociaal-economische kwesties.

4. Uitwisseling met Tanzania Support:

Er zijn contacten gelegd met de stichting Tanzania Support voor kennis- en ervaringsuitwisseling. Ellen zal assistentie verlenen wanneer ze in Tanzania is. De succesvolle projecten van Tanzania Support kunnen mogelijk later gekopieerd worden naar andere regio’s.