Skip to main content

Jaarverslag 2023

Hieronder volgt de verantwoording en toelichting van wat Stichting Lighthouse Support in 2023 heeft gedaan.

Overzicht

Het volledige financiƫle overzicht is terug te vinden in het volgende bestand:

Jaaroverzicht Lighthouse Support 2023

Jaarplan 2023, evaluatie

Bouw van een school in Korongo Simba (Maasai gebied)

In 2022 werd het plan geopperd om een schoolgebouw te plaatsen in Korongo Simba. Daar is op dit moment geen school voor ongeveer 300 kinderen. Er werd een plan geschreven en het leek erop dat aan de voorwaarden werd voldaan om een school te kunnen gaan bouwen.

Helaas is er door verschillende omstandigheden gebleken, dat de mensen waarmee moest worden samengewerkt niet konden voldoen aan betrouwbaarheidseisen van de stichting. Hierdoor hebben we moeten besluiten dit project geen doorgang te laten vinden.

Mbaash

In 2023 werd een bedrag gedoneerd zodat een veranda kon worden gemaakt aan een bestaand schoolgebouw. Het gebouw werd ook opgeknapt en verduurzaamd door het beschermen van muren en dergelijke. Dit project kwam tot stand in samenwerking met een Nederlandse vrouw die goede contacten heeft met de school in het gebied.

Speeltoestellen voor scholen/instellingen

In november werd een aanvraag behandeld voor een drietal toestellen voor een grote overheids basisschool in Moshi. Dit viel onder de pilot die het bestuur wilde laten lopen om te zien of dit voor meerdere scholen een optie zou zijn.

Palliatieve Zorg Mount Meru Regional Referral Hospital

In 2023 is geen hulpvraag ontvangen van het team.

Palliatief Team Nkoaranga

Ook in 2023 werden de gelden van de vaste donateur in overleg met het team besteed aan goederen die werden afgeleverd of opgehaald door het team

Projecten Beyond Borders

Dit jaar waren er vier groepen die werkten aan projecten: Eerste 1000 dagen van een kind (2 groepen), Palliatieve Zorg en Gezondheiszorg Basisschool. Zij kregen de kans een bedrag aan de stichting te vragen om hen te helpen bij ontwikkeling of implementatie van hun project.

Bomen voor Irente in Usambara Mountains

In november zijn 100 bomen geplant door studenten en Ellen bij Irente School for the Blind en Irente Children’s home. Deze bomen, bananen, avocado en papaya, werden door de stichting gedoneerd.

 

Uitleg bij het financieel overzicht