Skip to main content

Wat doen wij

Doordat ik in Tanzania woon, werk en studeer begin ik het land steeds beter te kennen. Kleine stukjes begin ik te begrijpen, een veel groter deel is nog onontgonnen gebied voor mij. Ik leer mensen kennen en zij kennen mij.

Door verschillende activiteiten kom ik steeds in contact met nieuwe mensen. Veel mensen met mooie verhalen die in het ziekenhuis werken, bij een NGO aan de slag zijn of gewoon zelf verhalen hebben. Soms zijn deze verhalen heel schrijnend, ontroerend of anderszins aangrijpend.

Ik probeer de mensen achter de verhalen te helpen door me in te zetten voor hen. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van wat anderen mij bieden. De ene keer help ik door simpelweg geld te geven. De andere keer help ik een student door het delen van kennis, door het regelen van de stages. Een andere keer zit mijn koffer vol met spullen, zowel van als naar Nederland.

De studenten die hier zijn neem ik mee naar projecten, naar familie van Sabore en vraag ik om mijn werk te ondersteunen. Zo nam iedereen een trouwjurk mee, zo kreeg ik een donatie van een jeugdvriend en zo maakte Marijn Bent deze website. Een speciale vermelding voor mijn achterban die mij de kans heeft gegeven hier überhaupt te zijn. Ik voel mij rijk door te kunnen delen.

Daarom is het kopje “Wat doen wij” van toepassing. Ik doe dit helemaal niet alleen. Zonder achterban, studenten, docenten van de Hogeschool, mensen in de ziekenhuizen, bij de NGO’s enzovoort was mijn verblijf en misschien ook dat van de studenten hier niet mogelijk.

Ik ben daarom ook heel dankbaar aan een ieder die iets bijdraagt.